marți, 26 iunie 2012

Uleiul din germeni de grau


Ce este uleiul din germeni de grau?

Obtinut din embrionul sau nucleul boabei de grau, uleiul din germeni de grau este un ulei solubil natural de culoare galben deschis. Pentru ca este un ulei nerafinat are o consistenta groasa si un miros puternic. Se obtine prin presarea la rece.

Unde il depozitez?

Uleiul din germeni de grau este un ulei foarte "sensibil" in sensul ca daca nu este pastrat corespunzator se strica. Trebuie depozitat departe de temperaturile ridicate deoarece intr.un mediu cald devine ranced. Depozitatarea intr.un mediu racoros prelungeste viata uleiului cu cateva luni. 

Care sunt beneficiile uleiului din germeni de grau?

Pe langa faptul ca este cea mai bogata sursa de vitamina E (dintre uleiuri) are si un continut ridicat de vitamina A si D. Este bogat in proteine si lecitina. Iata cateva dintre beneficiile lui:

* vindeca pielea (psoriazis, eczeme, arsuri)
* ajuta pielea uscata sa isi revina
* imbunatateste circulatia sangelui la nivelul pielii
* reduce cicatricile
* vindeca dermatita
* este un bun antioxidant

Cum se foloseste uleiul din germeni de grau?

Sunt foarte multe feluri in care acest ulei poate fi folosit. Pentru piele uleiul poate fi aplicat de doua ori pe zi zilnic. Poate fi aplicat dupa dusul de dimineata si inca o data seara inainte de culcare. Il poti combina cu ulei de lavanda sau alte uleiuri care iti plac pentru a il imbunatati. Daca nu vrei sa folosesti efectiv uleiul poti cumpara creme care au la baza uleiul din germeni din grau.
Acest ulei poate fi folosit si pe cale orala. Poate fi folosit ca dressing pentru salata, poate fi adaugat peste paste sau legume fierte.

Nu incalziti acest ulei pentru ca isi pierde proprietatile.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2009 ...moments people places.... Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Download Royalty free images without registering at Pixmac.com