vineri, 30 martie 2012

Cum ne alegem parfumul



Parfumul este un "accesoriu" care poate ridica ceva probleme atunci cand nu stim ce nota ni se potriveste. Alegerea parfumului potrivit depinde de cateva mici amanunte cum ar fi: starea de spirit, rabdarea si chiar timpul zilei in care mergem la cumparaturi specialistii recomandand ca alegerea unui parfum sa se faca dimineata pe nemancate si nu in ultimul rand PH.ul pielii. PH.ul joaca un rol foarte important el fiind cel care modifica parfumul astfel incat acelasi parfum incercat de persoane cu PH diferit poate mirosi mai placut, mai neplacut, poate fi mai intepator sau foarte suav.

Parfumul se pulverizeaza de la distanta pe inchietura mainii si se miroase abia dupa ce s.a uscat. Nu se recomanda frecarea incheieturilor deaorece lucrul acesta modifica mirosul parfumului.

In alegerea parfumului trebuie tinut cont de perioada in care il vei folosi ziua sau seara. Parfumurile ce urmeaza a fi purtate ziua ar trebui sa contina note citrice, florale sau fructate iar cele de seara note dulci, note de natura animala, fan, lemn, tabac.

Cu cat folosesti mai des un anumit parfum cu atat ii vei simti mai putin miosul deoarece simtul olfactiv se obisnuieste cu acel miros. Cei din jurul nostru percep parfumul foarte bine asa ca trebuie sa il pulverizam cu masura.

Parfumuri de zi

Paloma Picasso - note citrice

Diva de Ungaro - note florale

Arpege de Lanvin - note florale calde

D'ete de Kenzo- note fructate


Parfumuri de seara:

Vol de nuit de Guerlain - note de tabac

Coco de Chanel - note orientale, ingrediente de natura animala

Femme de Rochas - note de lemn

O de Lancome - iz de fan

joi, 29 martie 2012

Rujul tau contine plumb?

Cu cat rezista mai mult pe buze cu atat este posibil ca rujul sa contina plumb. 

Multe produse cosmetice contin si substante nesanatoase. Printre acestea se numara si plumbul. O dovada a existentei acestei substante in ruj este reprezentata de rezistenta indelungata a acestuia pe buze.

Plumbul este un metal toxic pentru organismul uman care se regaseste in natura sub forma de compusi din care acesta se prepara.

Campaign for Safe Cosmetics a descoperit ca doua treimi dintre cele 33 de marci de rujuri teste contin plumb in cantitati mari printre acestea s-au regasit si marci ca Avon, Givenchy, CoverGirl, L'Oreal,Maybelline, Neutrogena, Sephora, Sally Hansen (nu toate rujurile care apartin marcilor mentionate contin plumb ci doar cateva).

Testul cu aur

Pentru a determina daca un ruj contine sau nu plumb avem nevoie de un ruj si de un inel de aur. Rujul se aplica pe mana apoi portiunea acoperita de ruj este frecata cu un inel de aur. Daca acesta se innegreste rujul contine plumb, daca nu se intampla nimic atunci rujul este safe.

miercuri, 28 martie 2012

Review - Bigudiuri calde Remington


Descriere:

Trusa bigudiuri cu incalzire instant dubla protectie, incalzire rapida 2 minute. 20 de bigudiuri din catifea cu prindere usoara, 4 bigudiuri mici, 10 bigudiuri medii, 6 bigudiuri mari, invelis de teflon anodizate. Fara pierdere de caldura cu capacul deschis, inele de legatura reci, tehnologie de prindere cu clipsuri cu pornire rapida, clips incorporat, indicator luminos pornit/oprit, capete reci la bigudiuri, conditionare ionica cu efect antistatic, miez de ceara pentru pastrarea caldurii si pentru un onduleu de mai lunga durata, cablu de alimentare 1.8m.

Eu le folosesc pe cele mai mari la radacina, cele medii la mijloc iar cele mici foarte rar la varfuri. Dupa ce ma spal pe cap il usuc cat de cat aplic un protector termic apoi rulez parul si le tin 5 -10 minute. Folosesc si un strop de fixativ pentru o mai buna sustinere. Oricum dupa o noapte buclele arata mult mai natural.

Inainte de a fi utilizata trebuiesc incalzite timp de 15 minute dupa care se ridica capacul si se lasa la racit un minut.

Avantaje:
  • in maxim 20 de minute coafura este gata
  • parul este mai matasos si mai stralucitor
  • le poti lua cu tine oriunde
  • buclele sunt naturale
Dezavantaje:
  • agreseaza parul (intr.o masura mai mica)
  • daca nu sunt manuite cu atentie clipsul lasa o urma pe par
Le recomand tuturor persoanelor care isi doresc bucle rapide si naturale.

marți, 27 martie 2012

Balerini 2012

De cand asteptam sa vina primavara sa pot scapa de cizme si de ghete si sa pot sa port iarasi balerini. Zilelele acestea am vazut si primele curajoase care au renuntat la cizme dar eu prefer sa mai astept putin mai ales ca afara a inceput sa bata vantul si ma astept sa se racoreasca si mai tare.

M.am gandit sa va arat si voua balerinii care se poarta in 2012.

Pret 200lei. Ii gasiti aici.

Pret 200lei. Ii gasiti aici.

Pret 250lei. Ii gasiti aici.

Pret 200lei. Ii gasiti aici.

Pret 219lei. Ii gasiti la Zara.

Pret 196 lei. Ii gasiti la Zara.

Pret 269 lei. Tot de la Zara

luni, 26 martie 2012

Vopsirea parului cu Henna


Henna sau mehndi este o planta naturala utilizata de mii de ani de femeile din India pentru a isi colora parul sau pielea. Planta de Henna se numeste Lawsonia inermis iar din frunzele ei se obtine pudra.

Prepararea pastei

Henna se poate amesteca cu ceva acid (suc de lamaie) sau cu ceva dulce (zahar) urmand ca acestea sa accelereze procesul de eliberare a culorii. Se pot adauga de asemenea si intensificatori de culoare precum cafea, ceai negru sau nucsoara. Nu exista o reteta anume fiecare combinand.o cu ce isi doreste.

Vopsirea parului

In urma vopsirii parului cu hena acesta poate deveni roscat, blond inchis sau negru. Pentru a obtine o nuanta de negru dupa vopsirea cu Henna urmeaza o a doua vopsire a parului cu o planta care se numeste Indigo.

Sfaturi pentru vopsire

Nuanta de roscat se obtine doar daca Henna este aplicata pe parul care are nuante de la blond pana la blond inchis in timp ce aplicata pe parul saten sau brunet se vor obtine doar reflexe roscate.

Pentru o mai buna ingrijire a parului este recomandata adaugarea de ulei de ricin, galbenus de ou, sucul de la o lamaie.

Henna trebuie tinuta pe par minim 2 ore dar pentru o colorare cat mai reusita este indicat a se sta intre 6 si 8 ore.

Henna se aplica pe parul spalat si uscat.

Atunci cand este inlaturata nu se recomanda folosirea samponului ci doar a balsamului.

Parul poate fi spalat cu sampon doar dupa 7 zile deaorece atat dureaza pana se ajunge la culoarea finala.

Avantaje

  • nu dauneaza parului fiind o vopsea bio
  • parul devine mai matasos si mai stralucitor
  • asupra parului cret are un anumit efet de indreptare
  • protejeaza parul de vant, soare si clor
Dezavantaje
  • trebuie sa stai prea mult cu ea in cap
  • dureaza 7 zile pana ajungi la culoarea finala
  • nu poti sa mai folosesti vopsea chimica timp de un an pentru ca este posibil sa iti coloreze parul in verde sau albastru
  • nu poti sa o folosesti pe parul vopsit chimic
  • Henna care are in componenta saruri metalice subtiaza firul de par

vineri, 23 martie 2012

Trenduri 2012: Color Bloking











joi, 22 martie 2012

Trenduri 2012: Pantofi

Christian Louboutin - Sunt absolut superbi!!!

Gaetano Perrone - La fel si aceasta pereche. LOVE!!!


















miercuri, 21 martie 2012

Trenduri 2012: Hair Colors

Ombre


Ombre inseamna de fapt par in degrade, mai inchis la radacina si din ce in ce mai deschis spre varfuri.

Gri


Parul vopsit gri este foarte la moda dar pentru cele ce nu vor sa se vopseasca gri este recomandat albul.

Par multicolor


In trend este parul vopsit in doua sau trei nuante. Este recomandata totusi vopsirea in nuante complementare.

Bronde


Bronde este de fapt nuanta perfecta rezultata din combinarea blondului cu brunet.

Balayage


Balayage este o tehnica folosita pentru crearea suvitelor. Suvitele sunt de fapt "pictate" de mana astfel incat atunci cand parul creste nu se observa diferenta dintre suvite si parul crescut.

Blond platinat


La moda este si blondul platinat numai ca acesta nu se potriveste oricarei culori a tenului. Mare atentie cand alegeti sa va vopsiti blond.
 
Copyright 2009 ...moments people places.... Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Download Royalty free images without registering at Pixmac.com