vineri, 9 martie 2012

Bunele maniere pentru femeile din 1955


Acum cateva zile am dat intamplator peste un blog. Citind cateva postari am gasit un fragment dintr.un manual pentru femei scris in anul 1955. Cat noroc pe capul persoanei care a putut sa scrie asa ceva ca nu eram nascuta ca sigur nu traia sa povesteasca despre intalnirea cu mine. 

Ca fapt divers pe vremea aceea parintii tatalui meu erau casatoriti deja de vreo 3 ani, amandoi munceau iar  intr.un moment de suparare bunicul meu deja prinsese in dinti un ceas desteptator aruncat inspre el de catre bunica mea. Bunica care in tineretea ei a fost balerina si dansatoare intr.un ansamblu de dansuri iar dupa ce s.a maritat a lucrat in armata. Asa ca nici in cazul ei si nici in cazul bunicii materne nu a fost valabil urmatorul text:



"Pregătiţi cina la timp. Planificaţi deja de dimineaţa sau chiar din seara precedentă, ca soţul dumneavoastră să fie primit cu o cină gustoasă când ajunge acasă de la munca. Astfel vă veţi asigura că soţul dumneavoastră va şti că v-aţi gândit la el, în timp ce el era la muncă, şi că vă ocupaţi de nevoile lui. La majoritatea bărbaţilor le este foame când vin acasă de la muncă şi prin faptul că veţi găti ceva din mâncărurile lui preferate veţi asigura un bun venit călduros pentru el.

Eu ma gandesc la el cat e la munca el se gandeste la mine? De obicei tuturor oamenilor le este foame cand vin de la servici ca si femeile „e” oameni. Nu numai ca trebuie sa gaseasca masa pregatita si toate nevoile lui acoperite dar trebuie sa mai crape in el si mancarea preferata. Bun asa!



Pregătiţi-vă pentru primirea lui. Odihniţi-vă 15 minute înaintea sosirii lui, astfel veţi fi proaspătă şi atractivă când ajunge. Aranjaţi-vă machiajul, puneţi-vă o panglică în păr şi prezentaţi-vă proaspătă. Soţul dumneavoastră a petrecut mult timp între oameni obosiţi la locul lui de muncă. Fiţi interesantă şi veselă.

Pe cat facem pariu ca nici pitipoanca anului 2012 nu sta machiata atunci cand e acasa? Nasol de colegii lui cei obositi probabil ca sunt necasatoriti. Sa fiu interesanta? Mai jos sunt sfatuita sa tac!

Ziua lui de lucru a fost plictisitoare şi are nevoie de puţină distracţie şi una din datoriile dumneavoastră este să asiguraţi acest lucru. Reduceţi zgomotul. Când vine acasă soţul dumneavoastră opriţi aparatele casnice şi ziceţi-le şi copiilor să fie mai liniştiţi. Fiţi fericită că îl revedeţi. Zâmbiţi călduros şi arătaţi-vă dorinţa sinceră de a-i satisface dorinţele.

Da stapane. Cum zici tu stapane. Cum vrei tu stapane. Dorinta ta este porunca pentru mine! Serios?


Ascultaţi ce vrea să zică şi chiar dacă aveţi multe de zis nu faceţi asta exact după sosirea lui. Prima dată să vorbească el, sigur are lucruri mai importante în mintea lui decât dumneavoastră. Nu-l deranjaţi.

Mintea de gospodina clar e blank. Nu.l deranjati eventual stati ascunse in camara.

Nu vă plângeţi dacă soţul dumneavoastră ajunge acasă târziu sau dacă vrea să plece undeva la cină fără dumneavoastră. În loc de ceartă încercaţi să înţelegeţi ce presiune mare este pe el din cauza locului de muncă.

Nu va plangeti daca vrea sa plece zbang o tigaie peste ochi. Sigur nu mai pleaca nicaieri si nici nu va certati ca nu veti mai avea cu cine.

Când este acasă sigur vrea să se odihnească şi să se relaxeze. Şi în cele din urmă nu puneţi întrebări fără rost şi nu puneţi la îndoială deciziile şi integritatea lui. Nu uitaţi că el este şeful casei, deci îşi va pune în practică propria voinţă cinstit şi corect.

Ciocu mic si joc de glezne.

Şi ţineţi minte, femeia bună ştie unde îi este locul. "

Hai zi zau cu limba scoasa!






 
Copyright 2009 ...moments people places.... Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Download Royalty free images without registering at Pixmac.com