luni, 29 octombrie 2012

Halloween - Fun Facts




Halloween.ul cunoscut ca si All Hallows' Evening (Ajunul tuturor sfintilor) este o sarbatoare anuala care se serbeaza pe data de 31 ocombrie. Activitatile traditionale de Halloween includ sculptarea dovlecilor, colindatul, costume infricosatoare sau nu, farse, vizitarea locurilor bantuite si filmele de groaza.


Prima oara cuvantul Halloween a fost folosit in secolul 16 si reprezinta o varianta scotiana a ajunului sarbatorii tuturor sfintilor. Sarbatoarea are influente celtice si crestine si usor usor s.a raspandit in toata lumea fiecare adaptand.o in felul lor. Cel mai cunoscut simbol al acestei sarbatori este dovleacul scupltat despre care se crede ca alunga si sperie spiritele rele.


O legenda irlandeza spune ca Jack O'Lanterns (dovlecii sculptati si cu lumini in ei) era de fapt un barbat pe nume Jack care din cauza faptului ca l.a pacalit pe diavol de mai multe ori i.a fost interzis accesul si in rai si in iad. Astfel el isi petrece timpul pe pamant folosind dovlecii sculptati pentru a ii face pe oamnei sa se rataceasca.

Se spune ca in noaptea de Halloween daca stai in fata oglinzii la miezul noptii vei putea vedea reflectia sortitului deasupra umarului stang.

 Irlanda se crede ca este tara in care s.a nascut sarbatoarea.

Copiii au de doua ori mai multe sanse sa fie victimele accidentelor rutiere decat in oricare alta noapte a anului.

Halloween.ul este una dintre cele mai vechi sarbatori datand inca de acum 2000 ani si era sarbatorita de catre celti.

Halloween.ul este sarbatorit la sfarsitul sezonului de recoltat si simbolizeaza moartea.

Calatorii poarta cu ei o bucata de paine cu sare pentru a tine la distanta vrajitoarele.

Conform unei legende daca vezi un paianjen de Halloween de fapt este spiritul unei fiinte dragi care vegheaza asupra ta.
 
Copyright 2009 ...moments people places.... Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Download Royalty free images without registering at Pixmac.com