joi, 3 mai 2012

Permanentul - coafura de pe vremea bunicii?


Permanentul este de pe vremea bunicii deoarece este considerat a fi o metoda invechita si distructiva pentru firul de par. La fel ca si vopsirea parului cu henna este o metoda controversata deoarece exista cateva regului care trebuie urmate si cateva contraindicatii. Printre dezavantajele acestei coafuri se numara lasarea permanentului (largirea buclelor) si alegerea neinspirata a bigudiurilor pe care este prins parul.

Cine imi face permamentul?

Recomand cu toata caldura ca permanentul sa se faca DOAR  la salon. Aplicarea solutiei de catre o persoana care nu se pricepe poate duce la distrugerea parului. Solutia aplicata incorect poate duce la caderea parului, ruperea firelor de par, asprime.

Cat timp se mentine permanentul?

In cazul unei aplicari corecte permanentul trebuie sa tina in jur de 3 luni. Viata acestuia se poate prelungi daca il mai puneti pe bigudiuri acasa. Este recomandat sa va faceti permanent de cel mult 3 ori pe an.

Cat de lung trebuie sa fie parul?

Nu exista o limita. Atata timp cat parul poate fi invartit pe bigudiu (mic) macar o data este numai bun pentru permanent.

Ce fel de bigudiuri aleg?

Marimea bigudiurilor  este cea care da forma finala. Daca va doriti un permanent lejer sunt indicate bigudiurile mari in timp ce pentru par carliontat sunt recomandate cele mici.

Cum ingrijesc parul facut permanent?

Ca si in cazul vopsirii parului, inainte de aplicarea solutiei trebuie evitate produsele de styling si asteptarea a cel putin 24 de ore de la ultima spalare a parului. Daca ai parul gras nu vei observa schimbari ale firului de par astfel incat ingrijirea acestuia va fi la fel ca inainte. Daca ai parul uscat iar permanentul l.a facut si mai aspru trebuie folosita o masca de par.

Exista efecte negative?

Daca permanentul a fost efectuat asa cum trebuie pe un par normal sau gras nu vor exista efecte negative. In schimb daca ai parul uscat dupa permanent acesta va deveni si mai aspru. Este recomandat si un test de alergie pentru a nu avea probleme cu solutia aplicata.

Cand nu pot sa imi fac permanent?

In nici un caz nu poti sa te faci permanent daca ai parul decolorat, colorat cu henna sau intins prin procedee chimice. Daca iti faci permanent pe un astfel de par risti sa ramai fara el in timpul aplicarii solutiei.

2 comments:

coco spunea...

am gasit destul de greu un salon unde se mai face...am cautat pentru mama si abia l;a al 5-lea faceo o doamna mai in varsta !

Ilinca spunea...

@coco: da, greu mai gasesti pe cineva priceput. mama s.a facut prima si ultima oara acum vreo 5 ani si a facut.o o tipa pe la vreo 30 de ani. nu poti sa iti imaginezi cat de urat a iesit si cat de repede a vrut mama sa scape de el:))

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2009 ...moments people places.... Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Download Royalty free images without registering at Pixmac.com