luni, 8 octombrie 2012

Aplicarea fardului in functie de forma ochilor


Hey there:) Scuze ca am fost M.I.A. atatea zile dar saptamana trecuta a fost extrem de grea. Am fost racita, obosita si nu am avut timp sa scriu nimic. Acum ca mi.am revenit si ma simt ceva mai bine m.am gandit sa scriu o postare despre aplicarea corecta a fardului de pleoape in functie de forma ochilor.

Exista 7 tipuri de forme de ochi de care trebuie sa tinem cont pentru a ii pune in evidenta:

Ochii apropiati


Cum iti dai seama daca ai ochi apropiati? Simplu daca distanta dintre ochi este mai mica decat lungimea unui ochi atunci inseamna ca ai ochi apropiati. Pentru a putea crea impresia de latime in coltul intern al ochiului trebuie aplicata o nuanta deschisa iar in coltul extern o nuanta inchisa. Acelasi truc este valabil si pentru pleoapele inferioare. Conturul ochilor trebuie sa inceapa la o treime din lungimea pleoapei superioare.

Ochii departati


Ai ochi departati daca distanta dintre ei este mai mare decat lungimea unui singur ochi. Pentru a micsora distanta dintre ochi trebuie aplicata o culoare mai inchisa inspre nas. Fardul se aplica dinspre exteior catre interior estompand culoarea spre interior.

Ochii mici


Pentru ochii mici trebuie alese farduri pastelate, deschise la culoare, sidefate si un anticearcane mai deschis la culoare decat fondul de ten. Evitati accentuarea ochilor cu dermatograf negru.

Ochii rotunzi


Cel mai bun truc pentru ochii rotunzi este conturarea lor cu un dermatograf negru. Se pot folosi si nuante in degrade.

Ochii adanciti in orbite


Pentru a scoate ochii in evidenta se folosesc nuante deschise pe toata pleoapa, in coltul intern se folosesc nuante deschise la culoare si sidefate iar in coltul exterior nuante inchise care se blenduiesc bine si pe coltul extern al arcadei ca un fel de smokey eyes.

Ochii proeminenti


Culoarea cea mai inchisa va fi aplicata cat mai aproape posibil de gene si va fi estompata cu cat mai mult se va apropia de sprancene.

Ochii cu pleopele cazute


In cazul acestei forme de ochii pliul pleoapei nu este vizibil. Pe arcada se aplica nuanta deschisa, tonul neutru se aplica pe intreaga pleoapa iar culoarea mai inchisa in pliul pleoapei. Secretul pentru un machiaj reusit il reprezinta ridicarea culorilor pe pleoapa mai mult decat in cazul celorlalte forme de ochi. Trebuie evitata folosirea de tonuri inchise pe toata pleoapa.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2009 ...moments people places.... Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Download Royalty free images without registering at Pixmac.com