luni, 13 august 2012

Cu sau fara ciorapi?

Postarea de astazi a pornit de la un comentariu pe care l.am citit la articolul de aici. Articolul se referea la cateva "reguli" ale modei care sunt depasite si care pot fi incalcate fara pareri de rau. Mai jos puteti citi si comentariul care nu se ptriveste secolului in care traim.


O persoana cu adevarat stilata este o persoana care stie ce se poarta, ce este la moda dar mai ales stie ce i se potriveste. Faptul ca iti asortezi geanta cu pantofii si cu cureaua nu te face automat stilat. Alegerea de a nu iti asorta incaltamintea cu geana (DA, este o alegere) nu te face o persoana neglijenta si in nici un caz o persoana deprimata.

Asortarea nu te scoate "din randul supei comune de...". Supa comuna de ce? De oameni care traiesc in secolul 21 si aleg sa incalce "regulile" si sa se remarce prin originalitate? Da, pe vremea bunicii mele era foarte important sa iti asortezi pantofii cu geanta si cu cureaua si sa porti ciorapi din lycra. Daca nu o faceai erai considerata"flu-flu" cum spune si A A.

Ciorapii din lycra in cazul in care nu stiai draga A A se poarta doar cu pantofi inchisi (si in fata si la spate), la evenimente speciale (nunta, botez, cocktail) iar in timpul zilei doar cand este racoare afara. Pentru sanatatea pielii de pe picioare purtarea ciorapilor din lycra nu este sanatoasa pe timpul verii deoarece pielea nu poate sa respire iar transpiratia ramane intre ciorap si picior.

Faptul ca porti pantofii fara ciorapi nu te face o centurista cu sugereaza A A. Probabil ca A A a fost indoctrinata inca de mica spunandu.i.se ca lumea o va judeca si o va numi curva daca nu respecta anumite "reguli" impuse de o societate care considera femeia o fiinta inferioara.

Vara incaltamintea (pantofi, balerini, sandale) o port fara ciorapi deoarece imi este cald si imi aluneca din picioare. Iarna, primavara si toamna aleg sa port fie ciorapi din lycra fie din bumbac. Asa ca dupa parerea lui A A vara sunt flu-flu, centurista, deprimata, neingrijita, neserioasa si lipsita de stil iar toamna, iarna si primavara sunt extrem de stilata.

Imi pare rau ca traiesti in secolul 21 si ai mentalitatea secolului 19 plina de prejudecati in privinta femeii. 

Iata cateva dintre femeile cu stil (si cu bani care sa il intretina) care incalca "regulile"
(nu tu ciorapi, nu tu geanta asortata cu pantofii si cureaua, niste deprimate nu A A?)

Michelle Obama

Blair Waldorf Gossip Girl (Leighton Meester)

Kourtney Kardashian

Khloe Kardashian

Kate Middleton
 
Copyright 2009 ...moments people places.... Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Download Royalty free images without registering at Pixmac.com