miercuri, 22 februarie 2012

Kerry Howley - Bijuterii din par uman





Da ati citit bine. Kerry Howley este un bijutier contemporan a carei colectie "Attraction/Aversion" a castigat premiul pentru inovatie si excelenta oferit de catre Muzeul de Arhitectura Interna. Kerry este fascinata de puterea materialelor de a ne influenta raspunsul emotional in interactiunea cu bijuteriile dar este interesata si de felul in care raspunsurile si emotiile sunt contradictorii.

Bijuteriile sunt realizate din par uman, un material familiar cu care toti ne mandrim. Cu toate acestea in momentul in care firul de par se desprinde de corp devine o sursa de aversiune. Prin forma familiara a unui colier si cu ajutorul modelelor si simetriei care sunt instinctiv placute, Kerry a creat un echilibru delicat intre sentimentele privitorului/purtatorului de aversiune si atractie.

Bijuteriile pot fi purtate dar pot fi si transformate in tablouri. Eu una nu as putea sa port o bijuterie facuta din par mai ales daca este facut din parul altcuiva dar apreciez creativitatea de care a dat dovada Kerry cu aceasta colectie.





2 comments:

Maddy spunea...

Interesant, dar totusi kinda creepy...Pup!

Ilinca spunea...

@Maddy: creepy rau mai ales ca mai atarna si cateva fire:)) pup:*

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2009 ...moments people places.... Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Download Royalty free images without registering at Pixmac.com