miercuri, 15 august 2012

DIY: Masca cu morcov pentru ten



Morcovii sunt legume pline de vitamine, betacaroten si fier care ofera stralucire pielii. Fac bine pielii si daca sunt mancate dar si daca sunt folosite in masti naturale facute in casa si aplicate pe piele. Pentru masca de azi avem nevoie de:
  • un morcov mare (curatat si fiert)
  • miere
  • ulei de masline extra virgin
  • suc de lamaie
Mai intai se fierbe morcovul pana devine moale. Se paseaza cu o furculita sau cu blenderul pana capata o consistenta cremoasa. Se adauga jumatate de lingurita de miere si jumatate de lingurita de ulei de masline - doar daca tenul nu este gras.

Sucul de lamaie: daca tenul este uscat se adauga 8 picaturi de suc de lamaie iar daca este gras se adauga o lingurita.

Inainte de aplicare trebuie verificata consistenta pastei obtinute. Mixtura nu trebuie sa fie nici foarte groasa dar nici foarte apoasa. Pentru ingrosare se adauga ulei de masline iar pentru subtiere se adauga miere. Mixtura trebuie lasata sa se raceasca inainte sa fie aplicata pe piele.

Masca se aplica pe fata curata si gat evitand zona ochilor si a gurii. Se lasa sa actioneze pentru 10-15 minute, se spala cu apa calduta apoi se aplica o crema hidratanta.

Aveti totusi grija sa testati mai intai masca pentru a nu aparea efecte adverse. Daca simtiti orice disconfort sau iritatie spalati.va imediat cu apa calduta.   

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2009 ...moments people places.... Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemescreator
Download Royalty free images without registering at Pixmac.com